Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Oroszkrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgáját a cukorral és a meleg vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és habos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Az így elkészült tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan három részre vágjuk. Töltelék elkészítése: A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.13.

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tojássárgáját a cukorral és a meleg vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és habos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Az így elkészült tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan három részre vágjuk.

Töltelék elkészítése:

A habtejszínt habfixáló porral kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a vaníliás pudingport, amivel könnyű, habos vaníliás krémet kapunk. A krém 2/3-ával megtöltjük a tortalapokat, egyenletesen eloszlatva a rétegek között. A maradék 1/3 krémmel a torta külső részét vonjuk be.

Tetejének díszítése:

A 3 dl habtejszínt szintén habfixálóval kemény habbá verjük, majd ezzel díszítjük a torta tetejét. Ízlés szerint további díszítéseket adhatunk hozzá, például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy bármilyen más dekorációval, ami illik a torta ízvilágához.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is