Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 db tojássárgája
  • 40 dkg cukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 db tojásfehérje (habbá verve )

Töltelék

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A tojássárgáját a cukorral és a meleg vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és habos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Az így elkészült tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan három részre vágjuk.

Töltelék elkészítése:

A habtejszínt habfixáló porral kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a vaníliás pudingport, amivel könnyű, habos vaníliás krémet kapunk. A krém 2/3-ával megtöltjük a tortalapokat, egyenletesen eloszlatva a rétegek között. A maradék 1/3 krémmel a torta külső részét vonjuk be.

Tetejének díszítése:

A 3 dl habtejszínt szintén habfixálóval kemény habbá verjük, majd ezzel díszítjük a torta tetejét. Ízlés szerint további díszítéseket adhatunk hozzá, például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy bármilyen más dekorációval, ami illik a torta ízvilágához.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-4/