A tojássárgáját a cukorral és a meleg vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és habos állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Az így elkészült tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan három részre vágjuk.
Töltelék elkészítése:
A habtejszínt habfixáló porral kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a vaníliás pudingport, amivel könnyű, habos vaníliás krémet kapunk. A krém 2/3-ával megtöltjük a tortalapokat, egyenletesen eloszlatva a rétegek között. A maradék 1/3 krémmel a torta külső részét vonjuk be.
Tetejének díszítése:
A 3 dl habtejszínt szintén habfixálóval kemény habbá verjük, majd ezzel díszítjük a torta tetejét. Ízlés szerint további díszítéseket adhatunk hozzá, például gyümölcsökkel, csokoládéreszelékkel vagy bármilyen más dekorációval, ami illik a torta ízvilágához.