Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 db 7 tojásos piskóta
  • 1 teáskanál vanília aroma

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum (vagy 1 teáskanál aroma )
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin

Díszítés

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • ételszínezék

Elkészítése

A piskótát 3 részre vágom.

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom teljesen kihűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforralom. Majd jól leöblítem és lecsepegtetem. Az 5 dl habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A zselatint kb 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd felmelegítem. A habtejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen. Utána, ha kihűlt a zselatin belecsorgatom és azt is elkeverem benne. A krémet a 3 lap között egyenletesen elosztom, és ha marad, akkor a tetejére is mehet. Jó ha ez után egy éjszakára pihen a hűtőben.

Díszítés:

A fél liter habtejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem. Bevonom vele a tortát. Tetszés szerint díszítem.

A torta zselét felforralom, addig még kihűl szobahőre addig felszelem a barackokat és a torta tetejére helyezem, majd mehet rá a torta zselé. Egy 10-15 perc múlva lehet is díszíteni. A maradék habtejszínnel ízlés szerint díszítjük a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-5/