Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Oroszkrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül pedig a tojássárgákat. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, három részre vágjuk és hagyjuk kihűlni. A krémhez […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.12.13.

Krémhez

Piskótához

Elkészítése

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül pedig a tojássárgákat. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, három részre vágjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat a tejjel, cukorral, és a kikapart vaníliával gőz felett sűrűre verjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, átszűrjük, és a vaníliás masszához keverjük. Miután levettük a tűzről, addig kevergetjük, amíg ki nem hűl, de ügyeljünk arra, hogy ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét hozzáadjuk, és ezzel megkenjük a piskótalapokat. A krémre rumos mazsolát szórunk, majd a tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is