Elkészítése
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül pedig a tojássárgákat. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, három részre vágjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásokat a tejjel, cukorral, és a kikapart vaníliával gőz felett sűrűre verjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, átszűrjük, és a vaníliás masszához keverjük. Miután levettük a tűzről, addig kevergetjük, amíg ki nem hűl, de ügyeljünk arra, hogy ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét hozzáadjuk, és ezzel megkenjük a piskótalapokat. A krémre rumos mazsolát szórunk, majd a tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
