Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola (rumba áztatva)
  • 6 dl tejszín
  • 5 db tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • 0,5 db vaníliarúd

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Elkészítése

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből nagyon kemény habot verünk, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül pedig a tojássárgákat. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, három részre vágjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat a tejjel, cukorral, és a kikapart vaníliával gőz felett sűrűre verjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, átszűrjük, és a vaníliás masszához keverjük. Miután levettük a tűzről, addig kevergetjük, amíg ki nem hűl, de ügyeljünk arra, hogy ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét hozzáadjuk, és ezzel megkenjük a piskótalapokat. A krémre rumos mazsolát szórunk, majd a tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-6/