Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl habtejszín
  • habfixáló
  • porcukor
  • narancs
  • 0,5 csomag zselatin
  • csokireszelék

Elkészítése

A tojássárgáját habosra keverjük az étolajjal, vízzel és a cukor felével. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárgájás keverékkel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt sütőlapon, 170 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A pudingot a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Közben 4 dl habtejszínt kemény habbá verünk. A zselatint fél deciliter vízbe áztatjuk, majd elkeverjük a pudingos krémben. A tejszínhabot és a narancsdarabokat is hozzáadjuk, és ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákkal díszítjük a torta tetejét. Végül az oldalát és a tetejét csokoládéforgáccsal szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-7/