Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 púpos evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag zselatin
  • 0,5 liter habtejszín

Díszítéshez

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A kemény habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgájás masszát, széles mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze.

A tésztát vagy három részre osztva, külön-külön sütjük ki, vagy egyben sütjük meg, majd kihűlés után három lapra vágjuk.

A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és sűrű krémmé főzzük. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatin felét a langyosra hűlt sárga krémhez keverjük, a másik felét a tejszínhabba dolgozzuk bele.

A piskótalapokat megkenjük a krémmel, rétegezve egymásra helyezzük. A sütemény tetejére és oldalára felvert tejszínhabot kenünk a díszítéshez. Hűtőben pihentetjük, hogy a krémek jól összeálljanak.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-8/