Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Oroszkrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze. Egy 24-26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük (kb. 30-35 perc). A kihűlt piskótát óvatosan három lapba […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.28.

Piskótához

Krém

Mázhoz

Elkészítése

Piskóta:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze. Egy 24-26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük (kb. 30-35 perc).

A kihűlt piskótát óvatosan három lapba vágjuk.

Krém:

A mazsolát rumba áztatjuk, a zselatint a vízben feloldjuk, és hagyjuk megduzzadni.

A tojássárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A még meleg krémhez adjuk a feloldott zselatint és a rumba áztatott mazsolát, majd alaposan összekeverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és a langyos krémhez óvatosan hozzáforgatjuk. 4-5 evőkanálnyit külön félreteszünk a torta bevonásához. A krémet hűtőbe tesszük, de rendszeresen keverjük át, hogy ne dermedjen meg teljesen.

Összeállítás:

A legalsó piskótalapot egy tortatálra helyezzük, megkenjük a krém egyharmadával, és megszórjuk a felaprított barackbefőtt felével. Rátesszük a következő lapot, megkenjük a krém második harmadával, és a maradék barackkal megszórjuk. A harmadik piskótalappal befedjük a tortát.

A félretett krémmel vékonyan bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tortát hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy a krém jól megdermedjen.

Máz és díszítés:

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét és oldalát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is