Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tej
  • 3 dl habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg barackbefőtt
  • 0,5 dl víz

Mázhoz

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Piskóta:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze. Egy 24-26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük (kb. 30-35 perc).

A kihűlt piskótát óvatosan három lapba vágjuk.

Krém:

A mazsolát rumba áztatjuk, a zselatint a vízben feloldjuk, és hagyjuk megduzzadni.

A tojássárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A még meleg krémhez adjuk a feloldott zselatint és a rumba áztatott mazsolát, majd alaposan összekeverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és a langyos krémhez óvatosan hozzáforgatjuk. 4-5 evőkanálnyit külön félreteszünk a torta bevonásához. A krémet hűtőbe tesszük, de rendszeresen keverjük át, hogy ne dermedjen meg teljesen.

Összeállítás:

A legalsó piskótalapot egy tortatálra helyezzük, megkenjük a krém egyharmadával, és megszórjuk a felaprított barackbefőtt felével. Rátesszük a következő lapot, megkenjük a krém második harmadával, és a maradék barackkal megszórjuk. A harmadik piskótalappal befedjük a tortát.

A félretett krémmel vékonyan bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tortát hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy a krém jól megdermedjen.

Máz és díszítés:

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét és oldalát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-9/