Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta babapiskótával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
  • őszibarack
  • 4 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin

A díszítéshez

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Oroszkrém torta babapiskótával kép

Elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor elkészült, vaníliás cukorral és rummal ízesítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatint fél dl meleg vízben feláztatjuk és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínbe. Ezt a habos keveréket a vaníliás krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a felkockázott barackot.

Egy forma aljába babapiskótát fektetünk, majd egy réteg krémet simítunk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a krém el nem fogy, általában három réteget készítünk. A tortát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a krém megdermedjen és a babapiskóta megpuhuljon.

Tálalás előtt a habtejszínt a díszítéshez habfixálóval kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük vele a süteményt. A torta oldalát esetleg darált dióval, csokoládéreszelékkel vagy más díszítéssel is gazdagíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-babapiskotaval/