Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • három egyforma méretű kakaós piskótalap

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
Oroszkrém torta

Elkészítése

Három egyforma méretű, kakaós piskótát sütünk.

A krémhez a pudingokat elkeverjük 10 dkg cukorral és 1 dl vízzel, csomómentesre kikeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy edényben fél liter vizet felforralunk, és lassan belecsorgatjuk a pudingos masszát. Lassú tűznél, folytonos kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük, majd hozzáadjuk a tojások habját, és addig hagyjuk a tűzön, míg a hab egyenletesen el nem oszlik (közben folyamatosan kevergetni kell). Ha ez megtörtént, levesszük a tűzről a krémet. Aki szereti, ekkor tehet hozzá mazsolát is. Hagyjuk a krémet kihűlni.

Ha kihűlt, megtöltjük vele a piskótalapokat. A torta oldalát bekenjük egy kevés krémmel, és pirított mandulával kirakjuk.

A díszítéshez a tejszínt felverjük, és ízlés szerint díszítjük a tetejét gyümölcsökkel, csoki díszekkel vagy mással. Ezen a tortán 2,5 narancs van vékonyan felszeletelve a díszítéshez. A csoki díszeket készen is meg lehet vásárolni, de én magam készítem. Egy ét tortabevonó felét felolvasztom vízgőz felett, majd nyomózsákba vagy nejlon zacskóba öntöm. Sütőpapírra elkészítem a mintákat, hideg helyre teszem, és miután megszilárdultak, díszíthetek vele. 🙂

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta/