Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrémtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 8 evőkanál cukor

A krémhez

  • 10 tojássárgája
  • 1 liter tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 fiola vanília aroma
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin (por)
  • rum vagy rumaroma (opcionális)

A díszítéshez

  • 4 dl habtejszín
  • eper
  • cukorgyöngyök

Elkészítése

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába kanalazzuk. 170 fokra melegített sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, három lapba vágjuk.

A krémhez a tojások sárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá. A zselatint kb 1 dl vízben keverjük el és forráspontig melegítsük (nem kell főzni).

A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is és keverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát (én nem tettem).

A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára.

A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét és az oldalát is díszítsük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkremtorta-2/