Tészta elkészítése
A lisztet, a sütőport, a tojásokat, a cukrot és a vajat összedolgozzuk, amíg jól gyúrható tésztát kapunk. A masszát két részre osztjuk. Egy kerek, kizsírozott tortaformát kibélelünk úgy, hogy az egyik adaggal az oldalát, a másikkal az alját fedjük be. A tészta vastagabb lesz, mint a klasszikus német változatnál, így jobban ellensúlyozza a krém gazdagságát.
Töltelék elkészítése
A túrót, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a tejet, a vaníliás cukrot és a pudingport egy nagy tálban simára keverjük. A masszát a tésztával bélelt tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 75 percig sütjük. Ha a teteje túlságosan pirulna, takarjuk le sütőpapírral. A sütés végeztével a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyjuk, és a tortát benne hűtjük ki egy éjszaka alatt, így nem fog összeesni.
Habcsókos körte elkészítése
A körtéket félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, és a helyére fél diót teszünk. A gyümölcsöket kivajazott tálba sorakoztatjuk, mézzel meglocsoljuk, majd 200 fokon elősütjük. Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot készítünk. A habot habzsákba töltjük, a félig sült körték tetejére nyomjuk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a habcsókok enyhén megbarnulnak.
A kész habcsókos körtéket a kihűlt túrótortával együtt tálaljuk.
Tipp
A süteményt készíthetjük almával is, ha nincs kéznél körte. A torta tetejére tálalás előtt szórhatunk egy kevés porcukrot, vagy kínálhatjuk mellé gyümölcsöntetet is.