Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos tortácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókPiskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 evőkanál porcukor

Tetejére

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • csokireszelék

Elkészítése

A szokásos módon elkészítjük a piskótamasszát a kakaópor nélkül. A massza 2/3-át az előkészített 23 cm-es formába öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és ráöntjük a fehér masszára. Villával kissé összekeverjük és így márványos lesz a tészta.

180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal.

A piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a karamellás krémmel.

A vaníliás pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még langyosan a tortára öntjük és a tetejét szeltelt barackkal kitesszük. Csokireszeléket szórhatunk még rá.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oszibarackos-tortacska/