Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Őszibarackos túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazzuk ki a 23 cm-es tortaformát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket egy csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor a fehérjék már habosak, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, ügyelve arra, hogy a hab […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.26.

Piskóta

Krém

Elkészítése

Piskóta

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazzuk ki a 23 cm-es tortaformát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket egy csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor a fehérjék már habosak, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Szitáljunk hozzá a lisztet, és óvatosan keverjük bele, hogy a massza könnyed maradjon. Öntsük a piskótatésztát a 23 cm-es tortaformába, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Ha megsült, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Krém

Miután a tortalap teljesen kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a habtejszínt. Ezt követően ízesítjük cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a leszűrt, apróra vágott őszibarackot.

A zselatint egy evőkanál vízben elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy a zselatint ne forraljuk fel, csak éppen olvasszuk meg. Az így elkészült zselatint a túrós masszához keverjük, alaposan elkeverve, hogy egyenletes legyen.

Összeállítás

A túrós keveréket ezután a tortaformában lévő piskótalap tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megszilárduljon és a torta megdermedjen.

Amikor a torta megszilárdult, óvatosan kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulával, vagy díszíthetjük gyümölcsökkel is, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is