Elkészítése
Piskóta
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazzuk ki a 23 cm-es tortaformát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket egy csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor a fehérjék már habosak, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Szitáljunk hozzá a lisztet, és óvatosan keverjük bele, hogy a massza könnyed maradjon. Öntsük a piskótatésztát a 23 cm-es tortaformába, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Ha megsült, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Krém
Miután a tortalap teljesen kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a habtejszínt. Ezt követően ízesítjük cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a leszűrt, apróra vágott őszibarackot.
A zselatint egy evőkanál vízben elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy a zselatint ne forraljuk fel, csak éppen olvasszuk meg. Az így elkészült zselatint a túrós masszához keverjük, alaposan elkeverve, hogy egyenletes legyen.
Összeállítás
A túrós keveréket ezután a tortaformában lévő piskótalap tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megszilárduljon és a torta megdermedjen.
Amikor a torta megszilárdult, óvatosan kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulával, vagy díszíthetjük gyümölcsökkel is, majd szeletelve tálaljuk.
