Elkészítése
A tésztához a lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citrom levét, a tojások sárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.
Közben a tojásfehérjéket habbá verjük, majd pihentetés után a túróhoz keverjük.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk, majd a meghámozott barackot cikkekre vágva rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát egyenletesen rákenjük a barackokra.
Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük (én a tetejére is raktam fél barackokat).
Jó étvágyat!






