Elkészítése
Alap réteg
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk folpackkal. A babapiskótákat rumaromával ízesített kávéba mártjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a forma aljára, hogy hézag ne maradjon közöttük.
Krémek és rétegezés
A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük, majd még melegen a babapiskótára öntjük.
A palacsintákat kakaóporral megszórjuk, feltekerjük, és a vaníliás puding tetejére sorakoztatjuk.
Ezután a csokipudingot is megfőzzük 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, majd a palacsintákra simítjuk. Erre kerül a lecsepegtetett, kimagozott meggy, amelyet kevés fahéjjal megszórunk.
A meggylét 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a puncspudinggal besűrítjük. A pudingot a meggyréteg tetejére öntjük.
Pihentetés
A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.
Tipp
Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval. Ha ünnepire szeretnénk, tejszínhabbal és meggyszemekkel is díszíthetjük a tetejét.
