Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Palacsinta torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A palacsintatorta egy igazán különleges desszert, amely rétegenként váltogatja a puha palacsintát, a krémes pudingokat és a gyümölcsöt. A kakaóval töltött palacsinta, a vaníliás és csokis krém, valamint a fahéjas meggy együtt igazán ünnepivé teszik ezt az édességet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
nbeba
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap réteg

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk folpackkal. A babapiskótákat rumaromával ízesített kávéba mártjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a forma aljára, hogy hézag ne maradjon közöttük.

Krémek és rétegezés

A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük, majd még melegen a babapiskótára öntjük.

A palacsintákat kakaóporral megszórjuk, feltekerjük, és a vaníliás puding tetejére sorakoztatjuk.

Ezután a csokipudingot is megfőzzük 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, majd a palacsintákra simítjuk. Erre kerül a lecsepegtetett, kimagozott meggy, amelyet kevés fahéjjal megszórunk.

A meggylét 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a puncspudinggal besűrítjük. A pudingot a meggyréteg tetejére öntjük.

Pihentetés

A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval. Ha ünnepire szeretnénk, tejszínhabbal és meggyszemekkel is díszíthetjük a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
nbeba
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is