Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palacsinta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db palacsinta
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 kis üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 7 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 liter tej
  • instant kakaópor

Elkészítése

Alap réteg

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk folpackkal. A babapiskótákat rumaromával ízesített kávéba mártjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a forma aljára, hogy hézag ne maradjon közöttük.

Krémek és rétegezés

A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük, majd még melegen a babapiskótára öntjük.

A palacsintákat kakaóporral megszórjuk, feltekerjük, és a vaníliás puding tetejére sorakoztatjuk.

Ezután a csokipudingot is megfőzzük 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel, majd a palacsintákra simítjuk. Erre kerül a lecsepegtetett, kimagozott meggy, amelyet kevés fahéjjal megszórunk.

A meggylét 1 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a puncspudinggal besűrítjük. A pudingot a meggyréteg tetejére öntjük.

Pihentetés

A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval. Ha ünnepire szeretnénk, tejszínhabbal és meggyszemekkel is díszíthetjük a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/palacsinta-torta-2/