Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párantorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5+3 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 evőkanál zselatin
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 50 dkg cukor
  • ételszínezék
Párnatorta

Elkészítése

Piskóta elkészítése

5 tojásból piskótát sütünk 5 evőkanál cukorral, 5 evőkanál liszttel és sütőporral egy kb. 15×25 cm-es tepsiben. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen félbevágjuk.

Krém készítése

3 dl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a pudingport, majd hűlés után belekeverjük a margarint. Ezzel a krémmel töltjük be a piskótát, és a torta külsejére is kenünk, mert ez fogja oda a cukormasszát.

Cukormassza készítése

3 evőkanál vízben feloldjuk a zselatint, majd lassan adagolva a porcukrot tésztaszerű masszává gyúrjuk. Lehet beletenni 1 evőkanál margarint is. Ételfestékkel színezzük. A fondant vagy cukormasszát porcukros vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk és ráigazítjuk a tortára. A maradékból díszítjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/parantorta/