Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsikrémes csokoládétorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 3,5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 35 dkg vaj

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Két darab 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10 perc alatt robotgéppel.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk óvatosan. A piskótatésztát a két előkészített formába töltjük.

180 fokra melegített sütőben sütjük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.

Amikor szép sima a keverék, akkor félretesszük hűlni.

Ha teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.

A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.

A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük vele a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/parizsikremes-csokoladetorta/