Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pavlova torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 8 dkg darált mogyoró

A krémhez

  • 10 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
Pavlova torta

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 100 fokra. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, folyamatos keverés mellett. Miután a cukor teljesen feloldódott, belekeverjük az étkezési keményítőt, és végül a darált mogyorót is hozzáadjuk. Az így elkészült tésztát egy piteformába öntjük, és a sütőben kb. 50-60 percig sütjük alacsony hőfokon.

Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém rákenése előtt stabil maradjon. A krémhez a habtejszínt nagyon keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és simára keverjük. A kihűlt alapra rákenjük a krémet, majd a tetejére friss gyümölcsöket helyezünk.

A végeredmény egy ízletes, könnyed sütemény lesz, amelyet gyümölcsök tesznek frissé és üdévé.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/pavlova-torta-2/