Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pavlova torta II recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • 1,5 evőkanál ecet
  • csipet só
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl habtejszín
  • gyümölcs (ízlés szerint )

Elkészítése

A tojásfehérjéket nagyon keményre verem a cukorral, bele megy az ecet (nálam az almaecet a nyerő), egy csipet só és két evőkanál étkezési keményítő. A sütőpapír hátoldalára akkora kört rajzolok, amekkora tortát akarok, ennyihez egy 24 centis tortaformát szoktam körberajzolni. Ráhalmozom a habot, fakanállal megformázom. Nem légkeveréssel sütöm! 90 percig 130 fok, majd anélkül, hogy kinyitnám a sütőt, még 30 percig benn hagyom hűlni, különben összeesik. A tetejére alig (vagy semennyire sem) cukrozott 2 dl keményre vert tejszínhab és valami fanyar gyümölcs, ami ellensúlyozza a nagyon édes alapot. Pillanatok alatt elfogy! Ha megrepedezik ne keseredj el, ez ilyen. 🙂

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/pavlova-torta-ii-2/