Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pillangó torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt

Krém

  • 5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 50 dkg gesztenye massza

Díszítéshez

  • piros ételfesték
  • 2 db gömb nyalóka

Elkészítése

A szokásos módon piskótát sütök egy kerek tortaformában.

Krém:

A tejszínt felverem, miközben hozzáadom a porcukrot. Mikor már habos, beleszórom a zselatinport. A gesztenyemasszát áttöröm burgonyanyomón vagy lereszelem, és széles mozdulatokkal a tejszínhez keverem.

Összeállítás:

A piskótát 3 vagy 4 korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel (kicsit hagyjunk a külsejére is). A piskóta közepéből kivágunk egy sávot, aminek az egyik végét kissé lekerekítjük, a másik végét hegyesre vágjuk. A két félkört megfordítjuk úgy, hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faraghatjuk a “szárnyakat”.

A megmaradt krémhez adunk egy kis piros ételfestéket, és ezzel bevonjuk a pillangót. A közepén, a lekerekített végébe beleszúrjuk a nyalókákat, ezek lesznek a csápok. A közepére csokit reszelünk és tetszés szerint díszítjük. Én francia drazséval raktam ki.

Sztori:

Nagyon egyszerű elkészíteni, ha ránézésre kicsit bonyolultnak is tűnik. Bármilyen krémmel elkészíthető. A barátnőm kislányának 3. születésnapjára készítettem el, és nagyon örült neki

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/pillango-torta/