Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pillangós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 db narancs

Tetejére

  • 2 db kivi
  • 3 db mandarin
  • pár szem kimagozott cseresznye
  • tejszínhab

Elkészítése

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd belekeverjük a darált diót, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk.

A tortaformát kivajazzuk, liszttel megszórjuk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez negyed liter tejet egy tálba öntünk, és elkeverjük benne a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a pudingos keveréket. Az egészet sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Hozzáadjuk egy narancs reszelt héját és kifacsart levét.

A kihűlt tésztát függőlegesen kettévágjuk, hogy két félkört kapjunk, majd vízszintesen is, hogy a lapokat meg tudjuk tölteni. A krémmel megkenjük a lapokat, összeillesztjük, és mindenhol bevonjuk a tortát a maradék krémmel.

A tortát tálcára helyezzük úgy, hogy a két félkör kerek oldala kerüljön középre. Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, a közepére magozott cseresznyét teszünk. Végül tejszínhabbal körben bevonjuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/pillangos-torta/