Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos torták

Torta receptek

Pisztáciás-kókuszos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 8 tojás 25 dkg kristálycukor 12 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 ek vanília aroma 12 dkg kókuszreszelék A krémhez: 8 tojás 8 ek cukor 10 dkg kókuszreszelék 10 dkg puha vaj 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula 5 dkg étkezési keményítő, A bevonat: 2,5 dl habtejszín 3 dkg pisztácia őrölve Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek vanília aroma
  • 12 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dkg natúr pisztácia, vagy mandula
  • 5 dkg étkezési keményítő,

A bevonat:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 dkg pisztácia őrölve


Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a vanília aromát is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.

A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habbal és a másik fele lisztes keverékkel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével.

Egy kb. 26 x 26-os formába (vagy nagyobb méretű tortaformába) öntsük bele, és egyengessük el a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e.

Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az őrölt pisztáciát.

Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a gőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a vajat, és időnként megkeverve kihűtjük.

A megsült tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a kihűlt krémmel. Rátesszük a másik lapot, és kívül is körbekenjük a maradék krémmel.

Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre, ezt is elosztjuk a torta tetején, majd habrózsákkal és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.

Jól behűtve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is