Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epertorták

Torta receptek

Pudingkrémes epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Gáztepsi méretű piskótához: 4 tojás 12,5 dkg porcukor 12,5 dkg liszt 1 tk vaníliaaroma 2 ek forró víz Pudingos krém: 2 tejszín ízű pudingpor 6 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 5-6 ek cukor 2 dl tejszín 30 dkg eper 1 csomag piros tortazselé Elkészítése: Piskóta készítése: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Gáztepsi méretű piskótához:

  • 4 tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz

Pudingos krém:

  • 2 tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5-6 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé


Elkészítése:

Piskóta készítése:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután kezdjük el robotgéppel jó habosra keverni. (Addig keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk.)

Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a két evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.

Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Ezután a tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta hideg, így a zselé rögtön megdermed.

Az elkészült tortát éles késsel szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is