Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Puncs torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük. A felvert fehérjét óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük. A kihűlt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.03.06.

Tésztához

Kenéshez

Sziruphoz

Oldalára

Cukormázhoz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük. A felvert fehérjét óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három lapba vágjuk.

A szirup elkészítése:

A cukrot és a vizet alacsony lángon melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot vagy aromát, valamint a piros ételszínezéket. A középső piskótalapot felcsíkozzuk, majd a csíkokat egyenként beleforgatjuk a szirupba.

A torta összeállítása:

Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, megkenjük lekvárral. A szirupos piskótacsíkokat szorosan egymás mellé helyezzük a megkent lap tetején. Végül ráhelyezzük a harmadik piskótalapot, és óvatosan lenyomkodjuk. A tortát hűtőben 1-1,5 órán keresztül pihentetjük.

Az oldalára:

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral. Ízlés szerint színezzük, majd a torta oldalát alaposan bevonjuk ezzel a krémmel.

A cukormáz elkészítése:

A porcukrot és a langyos vizet alacsony lángon addig keverjük, amíg sima és folyós állagot nem kapunk. Ízlés szerint színezzük, majd a torta tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk megdermedni, és ízlés szerint cukorkákkal vagy más díszítőelemekkel dekoráljuk.

Tálalás előtt hagyjuk még hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is