Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Raffaello torta fondant bevonattal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük, és tűpróbáig sütjük, amíg halvány rózsaszínűre nem pirul. A kész piskótát kihűtjük. Krém elkészítése: A tejet forrni tesszük. A tojások […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.21.

Piskóta

Krémhez

Bevonathoz

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük, és tűpróbáig sütjük, amíg halvány rózsaszínűre nem pirul. A kész piskótát kihűtjük.

Krém elkészítése:

A tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingporokkal és az összes cukorral. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, folyamatosan kevergetve. Ne aggódjunk, ha nagyon sűrű és darabos lesz, így lesz a legjobb állagú. A pudingot hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket, és alaposan eldolgozzuk, hogy krémes állagot kapjunk.

Torta összeállítása:

A kihűlt piskótát legalább négy rétegbe vágjuk, majd rétegenként megkenjük a kókuszos krémmel. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.

Pillecukor fondant készítése:

A pillecukrot egy alaposan kimargarinozott, magas falú edénybe tesszük, és a mikróban félpercenként megkeverve, kis mennyiségű vizet hozzáadva olvasztjuk fel. Amikor teljesen felolvadt, lassan belekeverjük a porcukrot. Amikor már elég kemény, kivesszük az edényből, és a maradék porcukorral addig gyúrjuk, amíg szilárd, de rugalmas állagot nem kapunk. Jól záródó fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.

Ezután a fondanttal bevonhatjuk a tortát, tetszés szerint díszítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is