Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaello torta fondant bevonattal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • margarin (a forma kikenéséhez )
  • finomliszt (a forma kikenéséhez )

Krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Bevonathoz

  • 15 dkg fehér pillecukor
  • 50 dkg porcukor (átszitálva )
  • 2 evőkanál víz
  • margarin (az eszközök kenéséhez )
Raffaello torta fondant bevonattal

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük, és tűpróbáig sütjük, amíg halvány rózsaszínűre nem pirul. A kész piskótát kihűtjük.

Krém elkészítése:

A tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingporokkal és az összes cukorral. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, folyamatosan kevergetve. Ne aggódjunk, ha nagyon sűrű és darabos lesz, így lesz a legjobb állagú. A pudingot hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket, és alaposan eldolgozzuk, hogy krémes állagot kapjunk.

Torta összeállítása:

A kihűlt piskótát legalább négy rétegbe vágjuk, majd rétegenként megkenjük a kókuszos krémmel. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.

Pillecukor fondant készítése:

A pillecukrot egy alaposan kimargarinozott, magas falú edénybe tesszük, és a mikróban félpercenként megkeverve, kis mennyiségű vizet hozzáadva olvasztjuk fel. Amikor teljesen felolvadt, lassan belekeverjük a porcukrot. Amikor már elég kemény, kivesszük az edényből, és a maradék porcukorral addig gyúrjuk, amíg szilárd, de rugalmas állagot nem kapunk. Jól záródó fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.

Ezután a fondanttal bevonhatjuk a tortát, tetszés szerint díszítve.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/raffaello-torta-fondant-bevonattal/