Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott fasírt torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 70 dkg krumpli
  • 7 db tojás
  • 2 darab zsemle
  • 2 dl tejdöl
  • só
  • bors
  • 0,5 evőkanál őrölt piros paprika

Díszítés

  • 20 dkg kolbász
  • koktélparadicsom

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd karikákra szeleteljük. Az 5 tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felszeleteljük. A három fej vöröshagymát megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. Egy fej vöröshagymát apróra kockázunk, és kevés olajon megdinszteljük.

A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, majd a megdinsztelt hagymát is hozzákeverjük. Beleütünk két tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.

Egy tortaformát kikenünk zsírral és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljába elterítjük a fasírtmassza felét, erre tesszük a burgonya felét, amit megsózunk, majd ráterítjük a hagymát és a tojásszeleteket, ezeket is megsózzuk, végül meglocsoljuk tejföllel. Erre tesszük a maradék krumplit, majd a fasírtmasszát, és 50 percig sütjük.

Amikor megsült és kihűlt, óvatosan kivesszük a tortaformából, és tálcára helyezzük. A kolbászt 6-7 cm-es darabokra vágjuk, fogvájóval rögzítjük a tortán, és koktélparadicsommal díszítjük a tetejét ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/rakott-fasirt-torta/