Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Rebarbarás epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 20 dkg cukor 15 dkg liszt 2 ek kakaópor 2,5 dkg étcsokoládé 2,5 dkg vaj 15 dkg rebarbara 2 csomag vaníliás cukor Epres krém: 45 dkg eper 1,5 dl epres joghurt 3 dl tejszín 10 g zselatin Rebarbara zseléhez: 20 dkg rebarbara 3 dl víz 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MiniNoemi
Beküldte: 2016.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2,5 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 15 dkg rebarbara
  • 2 csomag vaníliás cukor

Epres krém:

  • 45 dkg eper
  • 1,5 dl epres joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 10 g zselatin

Rebarbara zseléhez:

  • 20 dkg rebarbara
  • 3 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin
  • 5 dkg eper


Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.

A csokoládét és a vajat mikróban összeolvasztjuk, majd ha kihűlt, a kemény tojásfehérjéhez adjuk a tojások sárgájával együtt.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd apránként ezt is a keverékbe forgatjuk.

A rebarbarát megtisztítjuk és a vaníliás cukorban megforgatjuk.

Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, elszórjuk rajta a rebarbarát, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Az epres krémhez az epret turmixgépben pürésítjük, majd hozzákeverjük a joghurtot.

A tejszínt kemény habbá verjük, és elvegyítjük az epres krémmel. A zselatint 2 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk és a krémhez adjuk.

A piskótát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd ha kihűlt, megkenjük az epres krémmel. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tortazselét.

A zseléhez a rebarbarát a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral felrakjuk főni. Kb. 5 percig hagyjuk forrni, majd szűrjük le. A leszűrt lébe tegyünk 2 csomag zselatint és hagyjuk langyosra hűlni.

Az eperből vékony szeleteket vágunk és ráfektetjük a tortára, majd leöntjük a kihűlt zselével. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hagyjuk pihenni 2-3 órát.

[box style=”info”]Végre eljött a rebarbara szezon és felhasználhatom a rebarbara bokrom szépséges szárait. 🙂 Ebben a receptben az epret találtam a legjobbnak hozzá! Nagyon puha, krémes, frissítő desszert. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
MiniNoemi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is