Elkészítése
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük, amíg sima állagú nem lesz. Két egyforma méretű tortaformát margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. A tésztát egyenlően elosztjuk a két formában, hogy vékony tésztalapokat kapjunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése:
A csokoládét vízgőz fölött olajjal és vajjal felolvasztjuk. Amikor teljesen megolvadt, hozzáadjuk a vaníliaaromát. Az olvasztott csokoládét robotgéppel összekeverjük a tejföllel és a porcukorral, amíg sima, habos krémet nem kapunk.
Torta összeállítása:
Az egyik tésztalapot a krém felével megkenjük, majd rátesszük a másik tésztalapot. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipánvirággal díszítjük.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. Szeletelve, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
