Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Régimódi csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 18 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 2 db tojás

A krémhez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé

Díszítés

  • marcipán virágok

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük, amíg sima állagú nem lesz. Két egyforma méretű tortaformát margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. A tésztát egyenlően elosztjuk a két formában, hogy vékony tésztalapokat kapjunk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A csokoládét vízgőz fölött olajjal és vajjal felolvasztjuk. Amikor teljesen megolvadt, hozzáadjuk a vaníliaaromát. Az olvasztott csokoládét robotgéppel összekeverjük a tejföllel és a porcukorral, amíg sima, habos krémet nem kapunk.

Torta összeállítása:

Az egyik tésztalapot a krém felével megkenjük, majd rátesszük a másik tésztalapot. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipánvirággal díszítjük.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. Szeletelve, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/regimodi-csokitorta/