Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répa formájú répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej (nálam joghurt volt helyette)
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • kb 10 dkg durvára vágott pirított dió

A mázhoz

  • 0,5 citrom leve
  • 5-8 dkg porcukor
  • pár csepp ételfesték (narancssárga (piros+sárga) )

Zöldhöz

  • kandírozott lime héj (vagy zöld gumicukor )

Elkészítése

A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kis cukrot adunk hozzá és állni hagyjuk. Ha sok levet eresztene, kicsit kinyomkodjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat összekeverjük a tejjel, olajjal és citromhéjjal.

Ezt apránként az összekevert száraz hozzávalókhoz (liszt, cukor, só, sütőpor) adjuk. Ehhez hozzákeverjük a répát és a diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

A masszát 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt formában (kb. 27 cm-es) 20 percig sütjük, majd 165 °C-on további 10-15 percig (tűpróba szükséges!).

A mázhoz hidegen összekeverjük a hozzávalókat, hogy jó sűrű legyen a massza. Ha a sütemény kihűlt, hosszú szárú háromszögekre vágjuk, és meglocsoljuk a mázzal. Amikor a máz enyhén megdermedt, késsel vonalkákat húzunk rá, hogy “répás” legyen.

A gumicukrot (lapos, hengerbe csavartat használtam) felvágjuk úgy, hogy rövid levélkéi legyenek egyik oldalon, a másik oldala pedig hosszabban egyben maradjon, ezt a részét beletűzzük a sütibe.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/repa-formaju-repatorta/