Elkészítése
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. A tojások sárgáját a barnacukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a fél citrom levét és a fél narancs levét. Ezután apránként belekeverjük a lisztes keveréket. A reszelt répát és a durvára vágott diót is hozzáadjuk a masszához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 1 óra 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan elkeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A torta alsó rétegét megkenjük a krém egyharmadával, majd rátesszük a felső lapot. A tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel. Tetszés szerint tortadekorral díszítjük, például durvára vágott dióval, narancshéjjal vagy csokoládéreszelékkel.
A tortát hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a rétegek összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen. Jó étvágyat!
