Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répa torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl olaj
  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 db narancs leve
  • 20 dkg reszelt répa
  • 15 dkg durvára vágott dió

A krémhez

  • 12,5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. A tojások sárgáját a barnacukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a fél citrom levét és a fél narancs levét. Ezután apránként belekeverjük a lisztes keveréket. A reszelt répát és a durvára vágott diót is hozzáadjuk a masszához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 1 óra 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan elkeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A torta alsó rétegét megkenjük a krém egyharmadával, majd rátesszük a felső lapot. A tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel. Tetszés szerint tortadekorral díszítjük, például durvára vágott dióval, narancshéjjal vagy csokoládéreszelékkel.

A tortát hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a rétegek összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/repa-torta/