Elkészítése
A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tésztamasszába. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, vagy tűpróbáig.
A krém elkészítéséhez keverjük össze a hideg mascarpone sajtot a porcukorral és a frissen facsart narancslével, amíg sima és krémes nem lesz.
Ha megsült a tészta, hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezután kenjük meg a narancsos krémmel. A krém tetejére reszeljünk narancshéjat, és díszítsük kreatívan. A répatortát tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
