Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Répatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tésztamasszába. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 cm átmérőjű […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.01.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tésztamasszába. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, vagy tűpróbáig.

A krém elkészítéséhez keverjük össze a hideg mascarpone sajtot a porcukorral és a frissen facsart narancslével, amíg sima és krémes nem lesz.

Ha megsült a tészta, hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezután kenjük meg a narancsos krémmel. A krém tetejére reszeljünk narancshéjat, és díszítsük kreatívan. A répatortát tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is