Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás (különválasztva )
  • 25 dkg barnacukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 25 dkg sárgarépa (lereszelve )
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • só

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db narancs reszelt héja és leve

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, amíg a tojás világos, krémes nem lesz. A tojásfehérje kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk belőlük egy jó homogén masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tésztamasszába. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformába, és 180 fokon süssük kb. 1 óráig, vagy tűpróbáig.

A krém elkészítéséhez keverjük össze a hideg mascarpone sajtot a porcukorral és a frissen facsart narancslével, amíg sima és krémes nem lesz.

Ha megsült a tészta, hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezután kenjük meg a narancsos krémmel. A krém tetejére reszeljünk narancshéjat, és díszítsük kreatívan. A répatortát tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/repatorta-3/