Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Répatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgarépát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.30.

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Elkészítése

A sárgarépát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval.

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima masszát kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszába forgatjuk.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. A tortát előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A sütés végeztével a tortát hagyjuk a formában kihűlni.

Közben a baracklekvárt felforrósítjuk, és a kihűlt torta tetejét vékonyan megkenjük vele. A tortát ízlés szerint szeletelt mandulával vagy más dekorációval díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is