Elkészítése
A sárgarépát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval.
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima masszát kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszába forgatjuk.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. A tortát előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A sütés végeztével a tortát hagyjuk a formában kihűlni.
Közben a baracklekvárt felforrósítjuk, és a kihűlt torta tetejét vékonyan megkenjük vele. A tortát ízlés szerint szeletelt mandulával vagy más dekorációval díszítjük.
