Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 6 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • baracklekvár

A forma kikenéséhez

  • 2 dkg margarin

Elkészítése

A sárgarépát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját, és félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval.

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a reszelt répát. Kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, hogy sima masszát kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszába forgatjuk.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. A tortát előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A sütés végeztével a tortát hagyjuk a formában kihűlni.

Közben a baracklekvárt felforrósítjuk, és a kihűlt torta tetejét vékonyan megkenjük vele. A tortát ízlés szerint szeletelt mandulával vagy más dekorációval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/repatorta-4/