Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 pohár finomliszt
  • 2 pohár cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 pohár olaj
  • 4 db tojás
  • 3 pohár reszelt sárgarépa
  • kevés margarin
  • zsemlemorzsa (a forma kenéséhez )
  • csokoládé (a díszítéshez )

Elkészítése

A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a reszelt répát, majd alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a méréshez használt pohár vagy kanál minden hozzávalónál azonos legyen.

Egy koszorúformát margarinnal alaposan kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon le. A masszát a formába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény átsült-e.

Miután a torta kihűlt, olvasztott csokoládéval díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/repatorta-5/