Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Répatorta egyszerűen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A répatorta egy kedvelt sütemény, amelyben a sárgarépa édessége és a fűszerek harmóniája adja a különleges ízvilágot. Ez az egyszerű változat kevés hozzávalóból készül, mégis puha és illatos végeredményt ad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított sárgarépát finom reszelőn lereszeljük.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az őrölt szegfűszeggel, majd a répás masszához adjuk.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Tipp

A sütemény tetejére készíthetünk egyszerű citromos cukormázat, vagy tálalhatjuk porcukorral meghintve. Ízlés szerint durvára vágott dióval vagy mandulával is gazdagíthatjuk a tésztát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is