A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított sárgarépát finom reszelőn lereszeljük.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az őrölt szegfűszeggel, majd a répás masszához adjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Tipp
A sütemény tetejére készíthetünk egyszerű citromos cukormázat, vagy tálalhatjuk porcukorral meghintve. Ízlés szerint durvára vágott dióval vagy mandulával is gazdagíthatjuk a tésztát.