Elkészítése
A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.
A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük, beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra tesszük a lapot és kihűtjük.
Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd ezt is kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük (vagy dermedésig).









