Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 evőkanál víz

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

Tetejére

  • 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
  • 30 dkg piros ribizli
  • 2 evőkanál meggylekvár

Elkészítése

A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.

A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.

A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük, beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra tesszük a lapot és kihűtjük.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.

A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd ezt is kihűtjük.

A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.

A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.

A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük (vagy dermedésig).

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/ribizlis-gyumolcskremes-gyumolcstorta/