Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis-szedres fehér csokis torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor

A krémhez

  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg fehércsokoládé

Díszítéshez

  • 5 dkg ribizli
  • 5 dkg szeder
  • 15 dkg szeletelt mandula

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd amikor már tartja a formáját, hozzáadjuk a cukor másik felét és tovább verjük. Óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, végül az átszitált lisztet is hozzákeverjük. A 18–20 cm-es tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd belesimítjuk a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk.

Krém elkészítése

A lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a feldarabolt fehér csokoládét, és addig keverjük, amíg elolvad. A főzött krémet teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémet hozzáadjuk és simára dolgozzuk.

Összeállítás

A három lap közül kettőt megkenünk a krémmel, majd megszórjuk ribizlivel és szederrel. Egymásra helyezzük a lapokat, és a tortát a maradék krémmel kívülről is bevonjuk. A tetejét néhány szem gyümölccsel díszítjük, az oldalára szeletelt mandulát simítunk.

Tipp

A tortát érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, így a krém szépen megdermed és könnyebben szeletelhető lesz. Tálalás előtt extra gyümölccsel vagy reszelt fehér csokoládéval még mutatósabbá tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/ribizlis-szedres-feher-csokis-torta/