Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 4 evőkanál tej

A krémhez

  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • 12,5 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg ribizli (de lehet eper vagy málna is)

Elkészítése

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas-tojásos masszához adjuk, alaposan elkeverve. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük, és körülbelül 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kész, a tésztát egy tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Közben a zselatint fél dl hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 evőkanál cukorral simára keverjük. A zselatint folyamatos keverés mellett kis lángon felmelegítjük, majd kanalanként hozzáadjuk a túrós keverékhez. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a hab felét óvatosan a túrókrémhez keverjük.

A ribizlit megmossuk és leszárazzuk. A kihűlt süteményre rákenjük a túrókrémet, majd egyenletesen elosztjuk rajta a ribizliszemeket. Végül a maradék tejszínhabbal díszítjük a sütemény tetejét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/ribizlitorta/