Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 2 dkg kakaópor
  • 27 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés szódabikarbóna

Krém

  • 6 dl habtejszín
  • 3 teáskanál habfixáló
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg porcukor

Csokoládé bevonat

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.

A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.

A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl habtejszínt.

A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.

A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.

2 dl habtejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.

Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/rigo-jancsi-3/