Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Rigó Jancsi torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 4 egész tojás 26 dkg porcukor 1,5 dl víz 1,5 dl olaj 2 ek kakaópor 26 dkg liszt 2 cs sütőpor Krém: 8 dl habtejszín 2 ek kakaópor 4 cs habfixáló savanykás lekvár Tetejére: 7 ek cukor 7 ek víz 3 púpozott ek kakaópor 10 dkg vaj ízlés szerinti díszítő elemek Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.09.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 egész tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek kakaópor
  • 26 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor

Krém:

  • 8 dl habtejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 4 cs habfixáló
  • savanykás lekvár

Tetejére:

  • 7 ek cukor
  • 7 ek víz
  • 3 púpozott ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerinti díszítő elemek


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük.

A laphoz a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, beleöntjük a vizet, az olajat, a kakaóport, a sütőporos lisztet, majd simára keverjük.

Végül a fehérjék keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. A masszát belesimítjuk a formába.

A lapot kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük és utána két lapba vágjuk.

A habtejszínt félig felverjük, hozzászitáljuk a kakaóport, a habfixálókat, majd kemény habbá verjük.

Az alsó lapot egy tálcára vagy lapostányérra tesszük, köré tesszük a forma kapcsos részét, rákenjük a kész krémet. A másik lap krém felőli oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével lefelé rátesszük a krémre, majd kissé lenyomkodjuk.

A vizet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, (de nem forraljuk!) levesszük a lángról, beleszitáljuk a kakaóport és simára keverjük, majd mikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, míg teljesen el nem tűnik a mázban.

A kész mázat rákanalazzuk a torta tetejére és díszítjük, majd betesszük a hűtőbe dermedni, majd levesszük a formát és az oldalát is átkenjük a mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
[box style=”info”]Azért kenjük meg a felső piskóta alját, mert így a piskóta nem szívja magába a krémet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is